Nogmaals Syrië

"De Amerikaanse president Barack Obama zal het Congres later op de dag toch vragen om over een militaire aanval op Syrië te stemmen, ondanks het feit dat Syrië akkoord is gegaan met internationaal toezicht op zijn arsenaal aan chemische wapens. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis laten weten. Het Witte Huis is in gesprek met congresleiders over wanneer er precies gestemd gaat worden.

Washington wil verifiëren of Syrië daadwerkelijk het Russische aanbod accepteert. Er is genoeg reden om sceptisch te zijn over het Syrische akkoord, aldus de woordvoerder. Toch ziet Washington het Syrische akkoord als een positieve ontwikkeling. Volgens het Witte Huis is het besluit van Damascus het gevolg van de Amerikaanse dreiging een aanval uit te voeren."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/9616/Onrust-in-het-Midden-Oosten/article/detail/1702092/2013/09/10/Obama-wil-dat-Congres-toch-stemt-over-aanval-op-Syrie.dhtml.

De Amerikanen weten blijkbaar niet meer welke kant ze uit willen of kunnen ; ze hebben zichzelf in een hoek gemaneuvreerd : they have painted themselves into a corner . En voor de rest van de wereld is er genoeg reden om sceptisch te zijn over de Amerikaanse houding, en over de totale onschuld van de Syrische rebellen.

Morgen is het elf september.

No comments: