Normaal

"De belangrijkste uitdaging voor de Europese Unie is het economische herstel verder te zetten. Dat zei Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso in zijn jaarlijkse ‘State of the Union’. Hij roept de lidstaten dan ook op de economische hervormingen aan te houden.
Barroso erkende in zijn jaarlijkse toespraak voor het Europees Parlement dat de crisis in de eurozone gekalmeerd is, maar waarschuwde tegelijkertijd voor berusting nu de werkloosheid recordhoogtes bereikt. ‘Vergis u niet, er is geen weg terug naar het leven van alledag. Sommige mensen geloven dat alles weer zal worden zoals voordien. Die mensen zitten fout. We gaan niet meer terug naar het oude ‘normaal’, we moeten een nieuw ‘normaal’ vormen.’"

Lees : http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=550086850153535260#editor/target=post;postID=6242572722824681976.

Voor één keer heeft de man gelijk : we moeten een nieuw "normaal" vinden want onze ganse economisch financiële infrastructuur is verrot. Maar we zullen nooit een nieuw "normaal" vinden zolang de financiële sector niet grondig hervormd is en de excessen van de vrije markt niet worden bestreden en bestraft, tot uitroeiing toe.

En dat is niet voor morgen, want er gebeurt zo goed als niets.

No comments: