Dat belooft

De Standaard heeft het nodig geacht het soort leiders (ook heel interessante persoonlijkheden genoemd) te kiezen die we in 2014 volgens de profeten van de redactie nodig gaan hebben.

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20131230_00908207.

De voorpagina van de krant wordt ontsierd door een reuzengrote foto van Dyab Abou Jahjah ; de man was (is ?)  een onruststoker die jaren geleden het land verliet en nu terugkwam omdat zijn kinderen in Libanon niet veilig waren (tiens, tiens, dan kan het hier toch niet zo slecht zijn), en iets kleinere foto's van Jan Denijs, de gouverneur van Oost-Vlaanderen (Wetteren onzaliger gedachtenis) ; van de bazin van het zo geheten katholiek onderwijs, Mieke Van Hecke en van ene Antoine Wielemans, mij volslagen onbekend.

Verder staan op de lijst : Tia Hellebaut, Dirk Brossé , en de mij zo goed als totaal onbekende Jaak Haentjes, Frank Van Massenhove en Peter Broeckaert.

Zij mochten ook allen een nieuwjaarsbrief schrijven. Waarschijnlijk gaat de politiek correcte Vlaming op de knieën liggen voor keuze van de persoonlijkheden en voor de inhoud van hun brieven.

Maar mijn tenen krullen ervan. Dat belooft voor 2014. Maar alla, meteen is de krant toch weeral voor een kwart gevuld.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

En de gewezen (?) onruststoker krijgt ook nog een wekelijkse column in de krant. Gaat mijn so wie so al beperkte erdraagzaamheid dat wel kunnen verdragen ?

Anonymous said...

Ze zijn Torfs, Meskens en Brusselmans vergeten !