Jihad

"Volgens een analyse van een van de Belgische veiligheidsdiensten heeft een groep Nederlandstalige Belgische jihadisten, gevormd in Syrië, deelgenomen aan minstens één aanslag de afgelopen weken in Irak. Volgens Le Soir zou dit er op kunnen wijzen dat het Europese jihadisme zich uitbreidt naar landen als Irak, Turkije of Libanon. ...

Het probleem is ruimer dan alleen België. Volgens een bron bij de Belgische veiligheidsdiensten ‘heeft Al-Qaeda in Syrië op dit moment vier à vijfduizend jihadistische strijders die een Schengenpaspoort hebben’...

De Syrische netwerken zouden ook banden hebben aangeknoopt met Tsjetsjeense tegenhangers. Bij de Belgen die in Syrië vechten, zijn een twintigtal Tsjetsjenen."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20131227_00904557 of http://www.demorgen.be/dm/nl/9616/Onrust-in-het-Midden-Oosten/article/detail/1764566/2013/12/27/Belgische-Syriestrijders-plegen-aanslag-in-Irak.dhtml.

Herlees die laatste zin (mijn cursiefjes) en laat hem  tot jullie doordringen. Waar gaan we in 's hemels naam naartoe ? Zijn wij de jihad niet aan het voeden ? Hoe zijn die Tsjetsjenen Belg geworden ?

No comments: