Nieuwejaartje zoete

"Voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy (CD&V) ziet het nieuwe jaar hoopvol tegemoet. ‘We hebben in 2013 de crisis overwonnen en we zullen dat in 2014 merken’.
...
Belangrijker is volgens Van Rompuy wat we niet hebben gemerkt hebben, namelijk dat de eurozone niet uit elkaar is gevallen. ‘Daardoor zitten we nu niet in een depressie’.

 Van Rompuy zei ook dat ons spaargeld veiliger is. ‘We hebben de banken gered en er komt immers één centrale en dus neutrale toezichthouder voor alle Europese banken.’

Voor de Europese verkiezingen zegt Van Rompuy geen schrik te hebben. ‘Euroscepticisme is iets van alle tijden. Kijk maar naar vader Le Pen in Frankrijk. Ik ben ervan overtuigd dat een overweldigende meerderheid van de bevolking voor de EU is, al zullen de euronegatieve partijen bij de verkiezingen wel een sterke minderheid vormen.’"

Lees : http://trends.knack.be/economie/nieuws/finance/herman-van-rompuy-economische-groei-in-bijna-hele-eurozone-in-2014/article-4000485553668.htm.

Allez mensen, weest blij ! Weest blij ! Alle problemen zijn eensklaps opgelost ! Het doet bijna pijn dat lijstje potentiële onzin te lezen , meer bepaald wanneer die door zo'n verstandig man gedebiteeerd werden. Maar ja, eind november 2014 is hij met "pensioen". Veel riskeert hij dus niet meer.

En het is bijna nieuwjaar. Ik parafraseer : liefste meter, liefste peter, hoe meer je belooft hoe beter ...

No comments: