Mijmering al zappend

Ik zap doorheen het meestal troosteloze aanbod van de digitale tv, en ineens begrijp ik dat de gevolgen van de tijdbom - die de slavernij was - mede de ondergang betekenen van het stuurloos Amerikaans imperium, en langs dat imperium om, van de Westerse cultuur.

De gevolgen van de tijdbommen die vrijhandel en globalisatie heten, dragen in grote mate bij tot de morele en ethische ondergang van het oude Europa.

En deze verrotting in Amerika en Europa verhindert ons de noodzakelijke maatregelen te treffen om onze wereld weer op het goede spoor te brengen, weg van de bijna onomkeerbare afbraak van ons leefmilieu en van onze sociale structuren.

Zonder respect voor de mens en voor de mensheid en zonder een revolutionaire ombouw van ons sociaal-economisch-financieel systeem met de mens, en niet met de winst als focus, kunnen wij de problemen die zich stellen onmogelijk oplossen en blijven we verder afglijden naar Armageddon.

"En dadin aa kas" ... op een troosteloze zaterdagmiddag ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Ik heb zo juist een bijzonder indrukwekkende paus Franciscus horen antwoorden op enkele vragen op een welgevuld Sint Pieters plein. De man spreekt een taal die eenieder kan begrijpen. Hij zei onder andere dat de huidige crisis die banken belangrijker vindt dan mensen de mens vernietigt.

Het is maar te hopen dat andere belangrijke mensen dat ook gaan inzien en er iets aan doen.