Oplichting

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1633674/2013/05/16/De-echte-hold-up-in-dit-land-heet-privatisering-van-de-energiemarkt.dhtml.

"In het huis van de democratie zou energie moeten gelden als een basisrecht, maar de ellende begon toen er een paar marktgestuurde lobbymachines het als een doordeweeks marktproduct wensten te beschouwen. De volgende stap was deze strategie te verkopen aan alle politieke partijen als onoverkomelijk. Toen bleek dat bijna alle partijen zich hier compleet door lieten vangen, dienden de klanten te worden overtuigd dat de uitverkoop van gas en elektriciteit zou leiden tot prijsdalingen. Veel van dat overtuigingswerk werd overigens door politici zelf gedaan. Toen kon de door de multinationals geregisseerde leegroof beginnen. En kijk: na de liberalisering moeten we 43 procent meer voor elektriciteit betalen en 70 procent meer voor gas. Allemaal vanwege marktschommelingen? Dream on.

Het is alsof een politieman een afperser in uw huis introduceert en hem aanprijst als een vooruitgang van uw dagelijks inkomen. De afperser komt maandelijks af en zegt: het is tenslotte uw energie. U wilt van hem af? Geen probleem, er staat al een andere afperser voor u klaar."


Veel duidelijker kan het probleem niet gesteld worden, niet waar ?

No comments: