Radicalen

"De overheid onderschat het aantal militante salafisten. Terwijl de Staatsveiligheid ervan uitgaat dat ze in Brussel met honderd zijn, ligt dat aantal volgens politicoloog Bilal Benyaich (VUB) op enkele honderden. Van die groep zijn er een tiende potentieel jihadist. De grote groep van hen zijn gekend bij de veiligheidsdiensten, zegt Benyaich in een gesprek met het persagentschap Belga naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek "Islam en radicalisme bij Marokkanen in Brussel".

Een vierde van de Brusselaars is afkomstig uit een land waar de islam de overwegende godsdienst is. De helft tot tweederde is bewust moslim, maar slechts een derde of een kwart is praktiserend moslims, schat de auteur op basis van een aantal studies - precieze cijfers zijn niet voorhanden. Ongeveer een tiende van deze praktiserende moslims is salafist."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1641355/2013/05/28/Overheid-onderschat-aantal-radicale-moslims-in-ons-land.dhtml.

Ze zijn in Brussel en omstreken met totaal valse en voorbijgestreefde problemen bezig, onder andere met de rechten en plichten van het handjevol Vlamingen dat daar nog vertoeft.

Het echte probleem is : mikken wij op een echt geïntegreerde en op zijun minste verdraagzame bevolking of laten we de boel verder verzieken ? Wanneer ik kijk naar het verleden en het heden vrees ik het ergste.

No comments: