Kredietkaarten

"Belgische banken beperken het gebruik van kredietkaarten in de VS".

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20130808_00687193.

Het gemak van de klanten telt totaal  niet meer mee. Als de bank zich maar "veilig" voelt, maar daar  komt het gevaar niet van de klanten maar van de eigen directie en groei-strategie (is het niet eerder graai-strategie ?).

Wij zijn zo stilaan de gevangenen van de banken geworden : grote betalingen in baar geld zijn onmogelijk, waardepapieren moeten gedeponeerd worden, en alle mogelijke kredietinstrumenten worden beperkt. De banken hebben jarenlang nieuwe gratis "faciliteiten" geschapen voor de klanten en wanneer die goed ingeburgerd waren mochten we toch afdokken. Geld deponeren brengt niets op, integendeel het kost ons geld, want de inflatie is hoger dan de interestvoet.  Geld beleggen gebeurt in de eerste plaats met het oog op de belangen van de bank, niet van de klant en  ze slagen erin het zorgzaam bijeen gespaard kapitaaltje van hun klanten, zelfs in "risicovrije" beleggingen,  op dramatische wijze te laten of te doen slinken, enz. enz.

In vroegere jaren bestonden de banken ten minste gedeeltelijk voor de klanten, nu bestaan de klanten voor de banken. Ze gijzelen ons met ons eigen geld.

Maar veel keus hebben we niet. Toch maar een kous onder de matras ?

2 comments:

Anonymous said...

Ik haat banken, bankiers en banksters.

Pablo Carpintero said...

De macht van de banken - en hun chantagepotentieel (too big to fail) moet gebroken worden.