Vijfsterrenhotels

"Waar België in 2011 nog 25 vijfsterrenhotels telde, waren dat er vorig jaar nog slechts vijftien. Een afname dus met veertig procent. Dat valt vandaag te horen bij de FOD Economie. De daling van het aantal tophotels ligt in lijn met de sterke terugval van het aantal vijfsterrenovernachtingen.
...
 Vooral de vijfsterrenhotels deelden vorig jaar in de klappen, met een daling van 36,9 procent. Ruim vier op de vijf bezoekers komt er nog uit het buitenland, al kozen buitenlandse toeristen vorig jaar opvallend vaker voor drie- en viersterrenhotels (+7,2 en +7,6%).
... 
Vooral zakenlui laten de vijfsterrenhotels vaker links liggen. Zo viel het aantal zakelijke overnachtingen in vijfsterrenhotels in 2012 met 46,1 procent terug. Drie- en viersterrenhotels (+15,7 en +10,8%) lijken daar de vruchten van te plukken. "Nogal wat (zaken)mensen vinden het niet langer ethisch verantwoord om in een vijfsterrenhotel te overnachten", merkt men op de studiedienst van Toerisme Vlaanderen."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1694104/2013/08/27/Belgie-is-10-vijfsterrenhotels-armer.dhtml.

Ik heb de laatste zin van het citaat met behoorlijk wat  ongeloof gelezen. Maar er zijn natuurlijk zakenmensen en zakkenmensen. Zakkenmensen en ethiek gaan in mijn wereldbeeld niet echt goed samen.

No comments: