Victorie ?

Op het ogenblik dat meer en meer "analisten" victorie kraaien over het einde van de recessie, wordt het tweede (of zoveelste) hoofdstuk van de ondergang van Griekenland aangekondigd.

Een paar voorbeelden :

- Een nieuwe noodlening voor Griekenland is volgens de Duitse Bundesbank onvermijdelijk, maar volgens professor Paul De Grauwe slechts een doekje voor het bloeden. "Enkel schuldherschikking kan de Griekse economie en democratie voor het failliet behoeden."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1685225/2013/08/12/Alleen-schuldherschikking-kan-Grieken-redden.dhtml.

- Zolang Europa zijn inspanningen voornamelijk vertaalt in nog grotere financiële pijniging, en een feitelijke vrijstelling voor diegenen die het kredietonwaardige land toch leningen bleven toestaan, zal Griekenland nog generaties nodig hebben om zich te herstellen.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1685222/2013/08/12/Griekenland-dreigt-zijn-basiswaarden-te-verliezen-na-jaren-drastische-besparingen-en-verarming.dhtml.

En over de Cassandra van Trends wil ik het niet eens hebben.

Er is niets opgelost, rien, nada, nichts ! Er is, heel misschien, een kleine positieve rimpeling aan het wateroppervlak, maar de tsunami hebben wij nog altijd te goed.

No comments: