Louter toeval ?

"Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) steunt het voorstel van dokter Peter Adriaenssens om een onderzoek naar het geweld in de katholieke instellingen van in de jaren 50 tot 80 op te zetten, zo vertelde hij zaterdag aan de VRT-nieuwsredactie. Adriaenssens had verbaasd gereageerd op de getuigenissen in onze krant over extreem fysiek geweld door nonnen en vraagt een onderzoek naar de omvang van de mishandelingen."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/DMF20130426_086.

Wij weten allemaal dat nonnen soms allesbehalve zachtmoedige lammetjes waren. Maar zou dat enkel in katholieke instellingen gebeurd zijn ? Kunnen we feiten uit het verleden blijven be- en veroordelen uitgaande van  ons huidig wereldbeeld, dat in sommige domeinen zéér terecht veel strenger geworden is  maar in andere domeinen doodloopt in een grenzeloze permissiviteit ??

En is het louter toevallig dat die schandalen juist nu weer in de aandacht gebracht worden ?

3 comments:

Anonymous said...

Louter toeval ? Forget it.

Anonymous said...

Dit is duidelijk weer een zoveelste zorgvuldig geplande campagne.

Pablo Carpintero said...

'Het lijkt me wat hypocriet om nu een commissie van wetenschappers samen te roepen die eens de geschiedenis gaan herschrijven. Ik vergoelijk niets, maar ik pleit er wel voor om alles in zijn historische context te zien. Laat ons de feiten uit het verleden niet beoordelen met onze huidige visie. En laat ons ook maar eens erkennen dat we nu gelukkig veel verder staan.’ (Walter Hellinckx).