Syrië

Onze politici schieten in actie in verband met de extremisten die in Syrië gaan vechten. En natuurlijk blijven de politiek correcte reacties niet uit. They pop up all over the place.

Eén voorbeeld : lees : http://www.knack.be/opinie/columns/michel-vandersmissen/syrie-12-12-dreigt-op-voorhand-te-mislukken/opinie-4000281071124.htm.

 "Die paniekerige maatregelen worden voorgesteld omdat het om moslims en om de islam gaat. Bij dat woord alleen al krijgen sommigen een angstaanval. Eigenlijk willen we die wereld zo ver mogelijk van ons wegduwen, er een muur omheen metselen en negeren.

Dat verklaart ook het impliciete racisme bij velen die vorige week vrijdag reageerden in het programma Hautekiet op Radio 1, toen het ging over de geldinzamelingsactie door het consortium 1212 ten voordele van de slachtoffers in Syrië. De negatieve opmerkingen waren niet uit de ether te houden. ‘Geen euro voor een oorlog tussen moslims’, was de grondtoon. De 1212-actie dreigt op voorhand te mislukken. ...

 De westerse apathie maakt sommige Vlaamse, allochtone jongeren moedeloos en woest. En zo komt het dat sommigen bereid zijn om naar Syrië te reizen en te sterven. Er is ook niet veel wat hen hier houdt. Ze voelen zich onbegrepen en ongewenst."

Of hadden jullie er nog aan getwijfeld dat het toch maar weer onze schuld is ? Het is tenslotte altijd onze schuld !

3 comments:

Anonymous said...

De waarschijnlijke moordenaars in Boston : ook onze schuld.

Pablo Carpintero said...

En die fabriek in Texas ?

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130419_079.

Het is nooit hun schuld ; dus moet het de onze wel zijn ...