Oorlog

De Europese Unie die in de jaren vijftig opgezet werd door bewogen idealisten om vanuit christelijke en humanistische waarden  nieuwe slachtingen tussen Europese landen te vermijden, is uitgegroeid tot een waarden-loos, technocratisch, ultralibertair geinspireerd monster dat  met grote waarschijnlijkheid zal leiden tot nieuwe al dan niet bloederige conflicten tussen standen ("have"s en "have not"s), bezitters en bezetenen (pseudo slaven), waarbij de conflicten véél dieper zullen snijden dan ooit te voren.

De EU had kunnen uitgroeien tot een lichtend bastion in de strijd  tegen de helse dogmas van grenzeloze hebzucht, volledig scheefgegroeide vrije marktideologie  en globalisatie (met als onfeilbare opperpriesters Roland Reagan en een pas overleden barones) maar is eerder geevolueerd naar een promotor van die maatschappelijke kankers.

Welvaartmaatschappij en democratie worden in de EG en wereldwijd beetje bij beetje afgebroken.

Waar zal dat zal eindigen ?  Is kapitaal inderdaad de enige bron van macht in deze wereld ??

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"Europa maakt moeilijke tijden door. Het is ooit opgericht om vrede te garanderen, maar de onvrede neemt aan alle kanten toe. Onbehagen is een slechte voedingsbodem voor solidariteit en vrede."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130412_00539103&s=1.