Banksters again

"Koen Geens (CD&V), minister van Financiën, zegt dat het spaargeld van grote spaarders "de allerlaatste optie is" bij een bankenredding. "Maar uitsluiten kunnen we dat niet, anders hebben de banken geen reden om voorzichtig te zijn", legt Geens uit aan de VRT."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1613650/2013/04/12/Spaargeld-gebruiken-om-banken-te-redden-is-de-allerlaatste-optie.dhtml.

Wie die kromme redenering begrijpt mag ze mij altijd eens komen uitleggen ! En wat zijn "grote" spaarders ???

Banken blijven dus belangrijker dan hun klanten. Een klant die een fout begaat draagt daar de gevolgen van. Wanneer zijn bank een fout begaat, draagt de klant daar ook de gevolgen van. De klant betaalt de incompetentie  en de graaizucht van de banksters !

Ik kan echt niet meer volgen. Al jaren gebeurt er niets noemenswaardig om de banksector grondig te hervormen of te herstructureren. En indien het nog eens misloopt zou het wéér op onze nek terechtkomen ???  Het lijkt er steeds meer op dat de banken echt een vrijgeleide hebben om regeringen en klanten af te dreigen !

De minister weet ook nog : " Als u aan uw kinderen zegt dat u hen tot hun dood financieel zal bijstaan, dan zullen ze nooit op eigen benen staan." Waar slaat dat in 's hemels naam op ? Kromtaal tot en met !

Maar we kunnen opspelen en "rouspeteren"  zoveel we willen, betalen zullen we, want 's lands belang (of is het toch het belang der banken ?) primeert.

1 comment:

Anonymous said...

Dus de minister gaat er van uit dat bankiers onverantwoordelijke kinderen zijn, of begrijp ik dat verkeerd ?