'Dom', reageert Paul De Grauwe laconiek in een interview met Het Laatste Nieuws. Volgens de topeconoom lok je met dergelijke maatregelen nog meer bankcrisissen uit en 'stort je de hele economie de dieperik in.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130408_004.

In mijn ogen lijken Rehn en zijn Hollandse vriend verdacht veel op dogmatische ideologen en zijn hun uitspraken oliedom, ja bijna misdadig.

Dat die grote Europese lichten eens beginnen met de banksters en de multimiljonairs en multimiljardairs aan te pakken die door hun ziekelijke graaizucht aan de oorzaak liggen van de problemen.

Dat er geen wettelijke redenen zijn voor een dergelijke harde aanpak ? Indien ze hard genoeg zoeken zullen ze die zeker vinden en indien ze hard genoeg optreden - en torenhoge boetes volstaan niet - zullen de gevolgen niet uitblijven.

Maar het is gemakkelijker en veiliger om de rechtgeaarde spaarder aan te pakken, die zijn ganse leven zware belastingen betaald heeft en zich een en ander heeft ontzegd om niet met een onnozel staatspensioentje aan zijn oude dag te moeten beginnen.

Welke zijn ten andere de wettelijke gronden om de tussen hamer en aambeeld geknelde spaarders te bestelen ?