Het begin van het einde

"Een topman van Nestlé, die tientallen flessenwatermerken waaronder Contrex, Vittel en Perrier in zijn portefeuille heeft, roept ... op drinkwater niet langer als een basisrecht maar als een levensmiddel te beschouwen dat door de bedrijfswereld beheerd dient te worden.

Peter Brabeck, de ex-ceo en huidig voorzitter van de Raad van Bestuur van multinational Nestlé ... veegt ... de stelling van tafel dat drinkbaar water een basisrecht is. Brabeck ziet water als een voedingsmiddel dat door zakenlui moet worden beheerd.

"NGO's stellen een extreme oplossing voor en willen water als basisrecht erkend zien. Maar er is een andere oplossing: water is een levensmiddel en heeft een marktwaarde. Je moet het een waarde geven, zodat we met zijn allen beseffen dat er een kost aan verbonden is. Vervolgens moet je maatregelen nemen voor mensen die geen toegang hebben tot water", aldus Brabeck."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1618012/2013/04/19/Fransen-heffen-belasting-op-regenwater-Nestle-wil-drinkwater-privatiseren.dhtml.

Ik kan bijna niet meer tikken uit verontwaardiging bij zo'n kortzichtige hebzucht. Wanneer gaan die zelfbenoemde goeroes proberen de lucht die we inademen te privatiseren ?

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Lucht en water ... indien de hogepriesters van de vrije markt even goed kunnen privatiseren als vervuilen dan ziet onze toekomst er echt somber uit !

Pablo Carpintero said...

Een mensenleven heeft ook een marktwaarde. Hoera ! terug naar de slavernij !

Pablo Carpintero said...

Die man is een publiek gevaar. Lees : http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/bestuursvoorzitter-nestle-water-is-geen-mensenrecht/article-4000283266394.htm.

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.knack.be/nieuws/planet-earth/nestle-uitspraak-over-water-is-uit-de-context-getrokken/article-4000285592714.htm.

Natuurlijk ! Wanneer de baas een stommiteit vertelt dan mag de communicatiedienst de kastanjes uit het vuur halen.

Maar het ergste is dat de baas zeer waarschijnlijk wel degelijk meende wat hij vertelde !