Snelpost

Een braaf (?) heerschap gaat bijna jaarlijks op bedevaart naar Lourdes voor de feestdag van 11 februari (dit jaar dus voor de 155e verjaardag van de eerste verschijning).

In september gaat hij normaal ook mee met een andere groep mensen die intussen vaste vrienden geworden zijn, maar door omstandigheden was hij er nu niet bij geweest. Dat liep uit op een kleine vloedgolf van sympathie en mede voelen die hem diep geraakt had.

Daarom besluit hij iets te doen wat hij al bijna twintig jaar niet meer deed : hij stuurde die mensen een kaartje. Hij deponeerde de kaartjes in de hem door de receptie aangewezen brievenbus in het hotel en vergat de ganse zaak.

Vandaag 2 april wordt hij verschillende keren opgebeld door mensen die hem danken voor het vandaag in hun brievenbus gevallen kaartje.

Hij zoekt een verklaring en vindt de volgende : het hotel waar hij logeerde gaat in februari een paar dagen open en sluit dan opnieuw tot rond Pasen. Het is duidelijk dat zij de bus in februari niet regelmatig geledigd hebben en de kaarten pas nu gevonden hebben.

Waarop ze alsnog werden verstuurd : de kaartjes werden afgestempeld op 28 maart.

En dat heerschap dacht : beter laat dan nooit ... Maar bij leven en welzijn logeert hij in februari volgend jaar in hetzelfde hotel. Daar zal dan nog wel een paar hartige woordjes over gewisseld worden.

No comments: