Horeca

"Op dit moment telt Vlaanderen 33.992 horecazaken. "Binnen een paar jaar zal de helft daarvan verdwijnen." Dat concludeert professor economie Ghislain Houben na de doorlichting van dertig jaarrekeningen van restaurants en cafés."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/15656/Horeca/article/detail/1567162/2013/01/26/Helft-van-cafes-en-restaurants-verdwijnt.dhtml.

Discutabele of middelmatige kwaliteit, haperende klantvriendelijkheid en torenhoge prijzen zijn inderdaad een snelweg naar het failliet.

SOS horeca ? Hun toekomst ligt grotendeels in hun eigen handen. Ik zal geen tranen storten over het verdwijnen van een groot deel van een overbevolkte sector.

4 comments:

Anonymous said...

en de slechtse zullen de (hopelijk) eerste zijn...

Johan said...

De vaststelling en conclusie van professor Houben verbaast me geenszins. Ik wil wel opmerken dat een groot deel van de horecazaken die zullen verdwijnen zullen vervangen worden door andere ondernemers die veelal hun dromen voor werkelijkheid willen nemen en bijgevolg enkele jaren later ook economisch zullen sneuvelen, dikwijls met een financiële kater erbovenop.

Pablo Carpintero said...

Om failliet te gaan veronderstel ik ?

Anonymous said...

zjust