Een gouden droom

De leider en zijn naaste trawanten gaan definitief verhuizen naar het ontdooide deel van Groenland, waarna alle media- en transportverbindingen met dat deel van het eiland worden vernietigd.

Een onafhankelijke republiek wordt uitgeroepen ; over de naam heerst er nog grote onenigheid tussen de echte kopstukken en zij die denken dat ze echte kopstukken zijn.

De leider wordt partijvoorzitter, staatshoofd, burgemeester van de nieuw te bouwen stad, hoofd van leger en politie, en officieel geschiedschrijver. Er wordt nog getwijfeld over de oprichting van een nieuwe religie met de leider als "paus".

Omdat de leider met aan zekerheid grenzende onfeilbaar weet wat goed is voor haar bevolking, zal de nieuwe natie tot  geen enkele internationale vereniging toetreden.

Voor het volkslied wordt een beroep gedaan op De Strangers, die een nieuwe aangepaste tekst zullen schrijven op "Bij de rijkswacht". De vlag wordt een gele Calimero op zwart veld.

De leuze van de nieuwe staat is, bijna onvermijdelijk : "Wat we zelf doen, doen we altijd beter".

Voor hen die niet meer kunnen leven zonder de leider en zijn waan(ideeën) wordt ter plaatse een zeer comfortabele stad gebouwd met vrijwillige schenkingen uit het oude vaderland. De grootste schenkingen komen uit Brussel en Wallonië. Uit Gent wordt er een zéér grote schenking verwacht.

No comments: