Prutsers

"Zowel in de Senaat als bij minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) is er grote ongerustheid over de gevolgen van een nakende Europese richtlijn voor het Belgische rechtssysteem. Die richtlijn zou de bijstand van een advocaat bij alle verhoren verplicht maken. "Dat zal ons systeem op zijn kop zetten", zei de minister in de Senaatscommissie Justitie bij de bespreking van het eindrapport over de evaluatie van de Salduz-wet."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1620929/2013/04/24/EU-richtlijn-dreigt-rechtssysteem-op-zijn-kop-te-zetten.dhtml.

Twee vragen van een naïeve, onnozele observator :

-- waar halen die Europese "ronds de cuir" de autoriteit en het gezag om zulke zaken aan te kaarten ? Hebben wij ooit voor hen gestemd ? Zijn onze nationale regeringen gedegenereerd tot bijna nutteloze aanhangsels van die Europese mastodont ?

-- waarom blijven ze in de marge prutsen aan overbodige of secundaire systemen en verwaarlozen zij bijna volledig de financieel-economische problemen die onze welvaart op het spel blijven zetten ?

Misschien wel omdat ze de echte machthebbers en de echte problemen niet durven aanpakken ?

Maar ja, wie ben ik om zo'n stomme vragen te durven stellen ?

No comments: