De leider wint

"Als de Zweedse coalitie mislukt - nog altijd een reële mogelijkheid volgens Eyskens - en er niet komt, dan belanden we in een kritieke situatie, vreest hij. ‘Dan krijgt Bart De Wever gelijk. En dan kan hij van alle daken schreeuwen dat hij gelijk had: dat België inderdaad onbestuurbaar is en dat zijn confederaal programma klopt. Dat de federale regering kan opgedoekt worden en kan vervangen worden door een maandelijkse bijeenkomst van de drie leiders van de drie regio’s.’

Maar ook als de Zweedse coalitie wél slaagt, wint De Wever volgens Eyskens: ‘Stel dat de economie weer aantrekt, dat de werkloosheid terugloopt enzovoort, dan kan hij zeggen ‘Dat is allemaal dankzij mij! De socialisten maken geen deel meer uit van de regering en kijk eens wat een mooi resultaat we neerzetten’."
.
Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141005_01303664.

Ik vrees dat Marc Eyskens gelijk heeft : indien de regeringsvorming mislukt kan de leider zijn groot gelijk uitschreeuwen ; indien ze lukt en het zit wat mee ook. Maar ik zal nooit vergeten dat het de partij van Eyskens is die de partij van de leider groot gemaakt heeft en mijn vaderland ten gronde gericht heeft.

No comments: