Distel

"Kardinaal Danneels verdedigt hertrouwde echtgescheidenen".

"Op de bisschoppensynode in Rome heeft kardinaal Godfried Danneels, die door paus Franciscus werd uitgenodigd als speciale gast, het opgenomen voor de hertrouwde echtgescheidenen. Dat meldde KerkNet Vlaanderen donderdag."

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141009_01313128.

Ze zullen daar in Rome stilaan toch eens moeten beslissen wat ze willen, en de geschiedenis van de laatste vijftig jaar toont dat toegeven aan de mode van de tijd niet altijd de goede oplossing is. Verder heb ik daarover niets te zeggen behalve dat, indien ze nu inderdaad op de goede weg zitten, ze een enorme verantwoordelijkheid dragen voor hetgeen dan een bijna misdadige misvorming blijkt geweest te zijn van de vorige generaties. Voor hen die hem nog bezitten : neem nog eens je Mechelse catechismus ter hand !

Daarenboven schiet de gal mij in de keel wanneer ik het gewezen wolleke  woorden als "barmhartigheid" en "respect" in de mond hoor nemen. Is hij al vergeten hoe hij zich enkele ,jaren geleden op een intrieste manier bloot gegeven heeft ? Of hoe wolleke een venijnige distel werd.

No comments: