Implosie

Marcel Sel is weer "en forme" :

"Tant que la N-VA, et en particulier ceux du parti qui entrent au gouvernement, ne reconnaîtra pas ses liens passés avec des nostalgiques du Reich et qu’elle ne déclarera pas qu’elle rejette ce « folklore » aryen et tout lien avec de telles célébrations, nous aurons le droit de penser qu’au final, entre les nationalistes d’aujourd’hui et les nationaux-socialistes d’hier, il reste un héritage nauséabond qui n’est toujours pas soldé."

in : http://blog.marcelsel.com/2014/10/12/le-ministre-de-linterieur-justifie-la-collaboration-chez-les-anciens-waffen-ss/.

Het citaat raakt bij mij een gevoelige snaar, want dat heb ik altijd zelf al gedacht, maar ik vrees dat de rest van het artikel nogal "serieus" bij de haren getrokken is. Overdrijving is altijd schadelijk, alhoewel ...

En ik vrees dat meneer Sel nu inderdaad een achterhoedegevecht aan het leveren is (hetgeen hij zelf in vroegere artikels al insinueerde).

Met de  hulp van twee Vlaamse en een Waalse partij heeft de N-VA een schitterende strategie toegepast die de implosie van België aanzienlijk kan - en ik zou zelfs durven schrijven zal - versnellen. Ik blijf hopen dat ik die implosie niet meer moet meemaken, maar de kansen daartoe slinken zienderogen.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.knack.be/nieuws/belgie/jambon-daag-iedereen-uit-een-tekst-te-vinden-waarin-ik-collaboratie-verdedig/article-normal-436153.html.

Pablo Carpintero said...

Maar lees ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141012_01317656.

Ik zal die man en zijn tochtgenoten nooit ofte nooit begrijpen.