Zuigkracht

"Op de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak.be stellen prominente 'Vlaamse bewegers' Bart Maddens en Jean-Pierre Rondas scherpe vragen bij de federale regeringsdeelname van N-VA. vooral het ontbreken van 'een Vlaams-nationaal zelfbeschikkingsmotief' stemt hen pessimistisch.
'Is N-VA resistenter voor zuigkracht Belgisch systeem dan Volksunie?'

Politicoloog Bart Maddens (KUL), schrijft in De kracht van dit land: 'Wie doorstoot tot de hoogste Belgische machtscenakels heeft de neiging om zich te conformeren aan de Belgische elitaire consensus. Jaak Gabriëls, Bart Somers, Bart Tommelein, André Geens, Jef Valkeniers, Sven Gatz ... Er zijn talloze voorbeelden van politici die hun carrière begonnen zijn als overtuigd Vlaams-nationalist om daarna, misschien zonder dat ze het zelf goed en wel beseften, tot goede Belg te metamorfoseren.'"

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-wever-moet-even-waakzaam-zijn-voor-belgianisering-van-zijn-ministers-als-voor-moslimradicalisering/article-normal-436139.html.

Alsof die "belgianisering" een zware fout of zelfs verraad aan de goede zaak zou zijn ? Misschien zijn al die mensen van mening veranderd omdat het verstand niet voor de jaren komt ?

No comments: