Erg

"Uiteindelijk is dit een debat over de generaties heen: zijn we bereid nu een stukje van onze welvaart in te leveren, zodat onze kinderen en kleinkinderen het later niet minder goed hebben? Of willen we niets inleveren en vinden we dat onze kinderen en kleinkinderen zichzelf maar moeten redden? Dat is de fundamentele keuze waar we voor staan. De mensen die gaan staken tegen de sanering, zeggen eigenlijk tegen hun kinderen: jullie kunnen de pot op. Ik vind dat bijzonder erg."

Woorden van de gouverneur van de Nationale Bank NBB.

Lees : http://trends.knack.be/economie/beleid/luc-coene-nbb-stakers-zeggen-tegen-hun-kinderen-jullie-kunnen-de-pot-op/article-normal-508815.html.

Ik vind het bijzonder erg dat een man in zijn positie zo iets durft uitkramen ; dat zal de hoognodige besprekingen over de toekomst van onze welvaart en ons welzijn alleen maar bemoeilijken of verhinderen.

3 comments:

Anonymous said...

Dat is een oorlogsverklaring !
Een beleid gebaseerd op de dogma's van winst, kapitaal en vrije markt worden ons opgelegd als eeuwigdurende waarheid.

Anonymous said...

De bankier schoffeert de gewone man in naam van zijn valse religie.

Pablo Carpintero said...

Yves Desmet geeft er serieuze lappen op en zet de gouverneur een beetje in zijn hemd :

"Wat zou Luc Coene, gouverneur van onze nationale bank, die de betogers verwijt egoïsten te zijn die de volgende generaties hun eigen welvaart niet gunnen, van deze Luxemburg-liefhebbende landgenoten vinden? Dat het de steunpilaren van het land zijn, die daarom het volste recht hebben niets bij te dragen aan de publieke middelen?"

Lees : http://www.demorgen.be/opinie/de-mensen-die-in-brussel-op-straat-kwamen-zijn-geen-egoisten-a2113713/.