Nederlands

De Standaard heeft weer een week lang supplementen volgeschreven met artikels over de Nederlandse taal. Wanneer gaat dat gemekker en geblaat over het "goddelijke" Nederlands en het "boerse" Vlaams nu eindelijk eens ophouden ?

Een land (Nederland) en een landstreek (Vlaanderen) groeien steeds verder uiteen met als gevolg dat hun talen - ik kies hier bewust voor het  meervoud - ook steeds meer gaan verschillen. Een grote meerderheid van de Vlamlingen spreekt (en schrijft) geen "standaard" Nederlands, en daar zal de Taalunie niets aan veranderen. Ik heb het al geschreven : de Taalunie is een totaal voorbijgestreefd concept.

Als contrarian zal ik desnoods vooral die woorden, uitdrukkingen en zinswendingen gebruiken die voor onze Noorderburen en hun enkele Vlaamse accolieten nog maar eens aantonen dat de meeste Vlamingen, die het "Nederlands" niet machtig zijn onbeschaafde boeren blijven. Ik noem die houding elitair imperialisme.

2 comments:

Anonymous said...

Goede Vlamingen : jullie weigeren en verstoten het politiek-sociaal Waals-Brussels imperialisme ; waarom dan ook niet het Nederlands taalimperialisme ?
Ha.

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141106_01363239.