Provo's

Ik heb een afkeer van alle politieke kleuren, in of buiten de regeringen, maar trop c'est te veel. 

De dames en heren die onze huidige regeringen teisteren proberen brutaal keien te stropen terwijl er nog zo veel al dan niet actieve kasteelheren en zakkenmensen rondlopen die best een paar laagjes vet zouden kunnen missen, maar die met het grootste respect en voorzichtigheid benaderd worden.

"Groen reageert verbijsterd op het nieuws dat minister Alexander De Croo het loonplafond voor topmanagers bij overheidsbedrijven wil lossen, terwijl de gezinnen wel een indexsprong moeten slikken. "De Croo ontpopt zich tot vakbondsleider van de topmanagers in plaats van minister van de vele duizenden personeelsleden van de overheidsbedrijven",

De groenen pikken het niet dat voortdurend beknibbeld wordt op de lonen van de werknemers, terwijl de CEO's "zichzelf intussen riante salarissen mogen toekennen". "Dit toont nogmaals aan dat deze regering aan de kant staat van de grootste vermogens, de multinationals en nu ook de CEO's." ...

Ook sp.a reageert verontwaardigd, bij monde van Bruno Tobback. "Op het moment dat gewone mensen zwaar moeten inleveren, wordt er een einde gemaakt aan de loonplafonds voor overheidsmanagers. Op die manier lacht de regering de mensen gewoon uit in hun gezicht", luidt het in een eerste reactie."

Lees : http://www.demorgen.be/binnenland/-is-de-tijd-van-didier-bellens-terug-a2132824/.

Meneer De Croo jr, ik noem dat pure provocatie van Jan met de pet.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Terwijl een meerderheid van onze verkozenen nog uit de "werkmansklasse" of uit de "midden"-stand komen hebben zij zich blijkbaar volledig aangesloten bij de principes van de kapitalistische "vrije" markt die de rijken steeds rijker maakt. In de hoop dat ze ooit bij die superrijken zullen gerekend worden ?? Keep on dreaming !!

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.standaard.be/cnt/dmf20141126_01397190.