Leugens

"Volgens N-VA-minister Johan Van Overtveldt zijn er twee argumenten waarom het vakbondsprotest tegen zijn regering zinloos en kortzichtig is: er is geen enkel mogelijk alternatief voor dit beleid, en wie protesteert belet bovendien ook de creatie van 80.000 nieuwe banen. Dat getuigt eerlijk gezegd van behoorlijk veel intellectuele schraalheid. ...

Het TINA-argument, 'there is no alternative', is ronduit belachelijk. Deze regering voert geen onafwendbare natuurwet uit, maar maakt ideologische keuzes. Dat mag ze ook, daarvoor is ze democratisch gelegitimeerd, maar dat ze ophoudt te beweren dat dit beleid een puur objectieve en waardevrije noodzaak is. In de keuze hoeveel men bespaart, waar men bespaart, van wie men inspanningen vraagt en van wie niet, blijkt een overduidelijke politieke voorkeur. Nogmaals, hun goed recht, maar kom er dan ook voor uit."

Lees meer op : http://www.demorgen.be/opinie/hou-op-met-roepen-dat-er-geen-alternatieven-voor-deze-besparingen-zijn-a2112496/.

Hopelijk is deze regering een kort leven, beschoren omdat zij teert op de rug van Jan met de pet maar de grootverdieners en de grootbezitters spaart, en omdat de ministers bijna de slippendragers van een welbepaalde categorie burgers aan het worden zijn.

En toch, indien deze regering valt explodeert of implodeert Belgiƫ. Voor de mensen die in het Vlaamse landsgedeelte wonen wordt de toestand dan nog stukken erger, tenzij de kiezers inderdaad op tijd inzien dat ze genaaid worden.

Overdrijf ik ? Ik mag het hopen ...

No comments: