Oma

"Paus Franciscus zei dat Europa dezer dagen een 'oude en vermoeide' indruk geeft, van 'een grootmoeder die niet langer vruchtbaar en levendig is en die langzaam haar ziel verliest'.

'De grote ideeën die ooit Europa inspireerden, hebben hun aantrekkingskracht verloren en zijn vervangen door bureaucratische techniciteiten van de Europese instellingen,' zei de kerkleider in Straatsburg.

'We stellen met spijt vast dat technische en economische vragen het politieke debat domineren', zei de paus. 'Mensen dreigen zo niet meer dan schakels te worden in een raderwerk dat hen behandelt als consumptiegoederen'."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/wereld/paus-franciscus-europa-is-een-onvruchtbare-grootmoeder-geworden/article-normal-513611.html.

Nog maar eens een bijzonder ongelukkige uitspraak van de paus : eigenlijk komt wat de man zou gezegd hebben  neer op een  zwaar "affront" aan al onze beminnelijke en beminde omas. Waar zouden wij staan zonder hen ? Maar we weten intussen dat hij er ook soms serieuze lappen op geeft, waarna zijn medewerkers mogen uitleggen dat het allemaal niet zo bedoeld was ...

Dat gezegd zijnde stelt de rest van het citaat de EU terecht in haar blootje. Wij tellen niet meer mee tenzij als consument en als consumptiegoed.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.standaard.be/plus/20141126/ochtend/4.