Boem

Verleden week is het relatief rustig geweest. Misschien ontploft de boel wel (deze week of) begin volgende week. De zoveelste cruciale top over de euro op 9 december loopt waarschijnlijk weer uit op een al dan niet welbespraakte sisser.

De echt nodige maatregelen (fiscale unie)  kunnen niet op een paar dagen, zelfs niet op een paar jaar worden ingevoerd. En de besparingen zijn pijnlijke plakkers op stervend vlees.

En in die omstandigheden laat het vermaledijde S&P nog eens van zich horen, en bedrijgt 15 eurolanden met een ratingverlaging.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1358503/2011/12/06/S-P-bedreigt-15-eurolanden-met-ratingverlaging-euro-en-beurzen-reageren-slecht.dhtml.

In andere omstandigheden en door  daadkrachtige politici zou dit chantage genoemd kunnen worden ; maar de kapiteins zijn stuurloos of blind en daar profiteren de piraten van..

Ik heb al dikwijls geschreven dat Duitsland de EU regeert ; wel, S&P en trawanten regeren de wereld door de lamentabele besluiteloosheid van de regeringen.

En daar zal de nieuwe Belgische regering niets aan veranderen.

Boem !

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1358636/2011/12/06/Lagarde-Plan-Merkel-Sarkozy-is-cruciaal-maar-onvoldoende.dhtml.

Ze blijven mekaar maar in de benen schieten ; maar vroeg of laat treft een verdwaalde kogel het hart.