Sarkozy

" De Franse president Nicolas Sarkozy vreest voor de toekomst van de euro. 'Nooit is Europa zo in gevaar geweest', zei Sarkozy enkele uren voor de start van de eurotop in Brussel. Ook Comissievoorzitter Barroso deed een ultieme oproep.

Het regent noodkreten nu de Europese leiders in Brussel verzamelen voor wat algemeen aanzien wordt als de 'cruciale' top om de euro te redden. President Sarkozy schuwt de grote woorden niet om het urgent karakter van de top in de verf te zetten.

'Nooit is het risico op het uiteenvallen van Europa zo groot geweest', aldus Sarkozy vanmiddag in Brussel. 'We hebben maar enkele weken meer om te beslissen want de tijd werkt tegen ons.'  "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111208_075.
 
En dat moeten we horen uit de mond van één van de twee personen die gaan beslissen over leven en dood van de euro, en die, zoals ik schreef, misschien weer niets gaan beslissen, of gaan bevallen van een hoop wind  ...
 
Er zijn twee mogelijkheden : pure paniek (onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk) of een laatste nogal zielige poging om sommige, zeer pijnlijke initiatieven, alsnog door te kunnen drukken. Of zoals De Morgen titelt : "Pokeren met de euro".
 
Nog een pijnlijk detail : je moet maar durven om na maanden (jaren) gepruts, nu ineens te verklaren dat de tijd "tegen ons" werkt ...

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1359786/2011/12/08/Standpunt-Wouter-Verschelden-Frankenstein.dhtml.