Kerstmis en Nieuwjaar

"Volgens een nieuwe kalender, ontwikkeld aan de universiteit van Baltimore, zou elke datum in de kalender steeds op dezelfde weekdag vallen. Verjaart u op een maandag dan zou dat elk jaar zo zijn. Kerstdag en Nieuwjaar zouden dan weer elk jaar op een zondag vallen."

"Dan hebben twee wetenschappers van de Johns Hopkins University in Baltimore voor u een nieuwe kalender ontwikkeld. Die kalender zorgt ervoor dat elke datum aan een vaste dag verbonden is, zo meldt het tijdschrift Eos.

Volgens beide wetenschappers, een astrofysicus en een econoom, tellen alle maanden voortaan 30 dagen. Behalve maart, juni, september en december. Die tellen er 31."

Lees meer : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111228_075.

Voelt u hem ? Twee wetenschappers waarvan een econoom ?

2 comments:

Johan said...

Euh, ben je eigenlijk feitelijk zelf ook geen (ex-)econoom?
Sommigen noemen dat zelfkennis, anderen zullen dat nestbevuiling vinden.

Economisten met enige professionele ambitie zijn wellicht verplicht enkel het economisch (financieel) gewin na te streven en niet het sociale gewin.

Pablo Carpintero said...

Beste Johan,

toegegeven, ik ben een econonomist die zijn kap min of meer over de haag gegooid heeft. Maar nestbevuiling is een groot woord : er zijn zo veel economische kerken (nesten) dat je er willens nillens noodzakelijkerwijze een of meerdere bevuilt, zelfs indien je het beroep ernstig blijft nemen.

En economisten die enkel het financieel economisch gewin nastreven zijn niet alleen nestbevuilers maar bovendien uiterst gevaarlijke beroepsidioten.

En wat economisten betreft is er maar één zekerheid ; economie is geen wetenschap maar een verzameling van derdehands religies met pseudo dogmas en verwarde hogepriesters.

Ik heb geschreven (hihi). Amen.