Extreem rechts

"Bart De Wever komt de democratische verdienste toe dat hij het nationalisme gered heeft van de extreem rechtse bezoedeling, maar daar stopt het dus niet bij. Hij is goed op weg om in zijn eentje het Vlaamse partijlandschap tot een tweestromenland te herleiden, met hemzelf aan de ene kant en voorts enkel (centrum-)links."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1498238/2012/09/10/De-Wever-herleidt-in-zijn-eentje-het-Vlaamse-partijlandschap-tot-een-tweestromenland.dhtml.

Democratische verdienste ? Gered van de extreem rechtse bezoedeling ? Dat hangt er nog maar van af wat als extreem rechtse bezoedeling beschouwd wordt. Er zijn blijkbaar in zijn partij toch tonnen wasmiddel verbruikt. En dat gebeurde niet altijd even efficiĆ«nt. Ik zie nog zeer veel donkere, om niet te zeggen zwarte plekken ...

De leider wordt in de media zo stilaan tot een groot staatsman gepromoveerd. Maar tot nu toe heeft hij nog niets bewezen, behalve dat hij misschien wel afstamt van de rattenvanger van Hameln. Wat hij er eventueel als leider zal van bakken, dat valt nog af te wachten.

Ik vrees alvast het ergste.    

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik zal maar ophouden met mijn commentaren over de leider en de grote schare getrouwen die op een paar jaar tijd uit het niets zijn opgedoken.

Wat er ook gebeurt, de "meerderheid" zal het gewild hebben.

Pablo Carpintero said...

Toch nog even. De koorts stijgt zienderogen.

Catastrofisch scenario :

de leider wint de locale verkiezingen ; de federale regering barst en valt uiteen ;
de overblijvende Vlaamse minipartijtjes willen nog beter doen dan de leider en plegen een soortement al dan niet legale staatsgreep ;
Belgiƫ haalt 2014 niet eens meer.