Muilentrekkers

De cast en de crew die meewerkten aan de anti-islamfilm Innocence of Muslims, aanleiding voor grote protesten in de islamitische wereld, zijn misleid over het doel van de film. Dat zegt een man - die anoniem wil blijven - die meewerkte aan de film in een email aan The Times.

"We willen dat dit verdwijnt", zei hij in de e-mail. De man wilde niet geïdentificeerd worden omdat hij vreest voor zijn leven. "We hebben het gevoel dat er extreem van ons is geprofiteerd en vrezen voor onze veiligheid."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1500579/2012/09/13/Crew-anti-islamfilm-misleid-Vrezen-voor-onze-veiligheid.dhtml.

Ik heb de waarschijnlijk stomme en/of kwetsende film niet gezien. Ik heb er ook totaal geen behoefte aan.

En toch leidt dit weer tot een staaltje misselijkmakende en wereldwijde hypocrisie. 

Waarom zouden extremisten inbinden ? Bij het minste incidentje slaat een deel van de wereld aan het protesteren (in het slechtste geval aan het moorden) en een ander deel aan het beven.

Wederzijds respect is waarschijnlijk een naïeve en zelfs gevaarlijke droom. Maar zelfs minimale verdraagzaamheid is te veel gevraagd.

4 comments:

Anonymous said...

Hoeveel voor- en tegenstanders zouden die film al gezien hebben ?

Pablo Carpintero said...

" In de protesten tegen de antimoslimfilm zijn doden en gewonden gevallen. Onnozeler kan sterven niet zijn. Nergens, ook hier niet, hoor je dezer dagen een verlichte moslim kraaien: leve de vrijheid van meningsuiting.

Altijd weer die gemiste kans, die censuur.

"Ik wil niet, zoals Pim Fortuyn, spreken van achterlijkheid, maar helemaal bij de tijd zijn ze ook niet, muzelmannen.

Altijd weer komen ze in de knoei met democratie. En dat mag je stilaan wel een beetje achterlijk noemen.

Treurig, dat vooral."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1501433/2012/09/15/Helemaal-bij-de-tijd-zijn-ze-ook-niet-muzelmannen.dhtml.

Azijn Piet said...

Wanneer gaan de schellen eens van de ogen van onze politiek correcte multiculturalisten vallen ?

Anonymous said...

Wie is het achterlijkst ? Die extremisten of wij ?