Index

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) kiest voor het gebruik van een inflatieverwachting als alternatief voor het door de werkgevers verguisde huidige indexsysteem. Dat zegt VBO-topman Pieter Timmermans zaterdag in verschillende kranten.

Timmermans zegt dat hij een "believer is van het principe dat je pas de rijkdom of de welvaart kan gaan verdelen wanneer de bedrijven die hebben gecreƫerd. Het probleem in Belgiƫ", aldus de VBO-topman, "is dat de voorbije decennia deze logica op zijn kop is gezet. Eerst worden afspraken gemaakt over loonsverhogingen en daarna moet de werkgever er dan maar door verhoging van de productiviteit voor zorgen dat zijn concurrentiepositie daar niet onder lijdt."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1494214/2012/09/01/VBO-topman-verwerpt-huidig-indexsysteem.dhtml.

Van drogredeneringen gesproken ! Maar ja, ik ben een achterlijke economist. Voor verlichte geesten is het toch overduidelijk dat "rijkdom of welvaart" (zeg maar winst voor enkelingen) geschapen wordt door ondernemingen en dat werknemers daar geen enkele bijdrage toe leveren en dus ook niets in de pap te brokkelen hebben !

In mijn jonge jaren leerde ik dat er drie productiefactoren waren : grond, kapitaal en arbeid. Nu is dat kapitaal; Punt, andere lijn.

En wat is dat "een inflatieverwachting" ? En wie gaat die meten ?

1 comment:

Anonymous said...

En je commentaar : van kwaadwilligheid gesproken !