Rara

"De moslims die nu de straat opgaan om doodstraf van de makers van de anti-islamfilm te eisen, zijn geen marginale groep. Integendeel, zij vertegenwoordigen de hoofdstroming in de huidige islam. Weliswaar veroordelen vele moslims en ex-moslims het geweld, maar zij staan aan de rand van de moslimgemeenschap. Dat schrijft de voormalige Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali in een opiniestuk in het Amerikaanse tijdschrift Newsweek. Ze doet dat naar aanleiding van de rellen die afgelopen week in de Arabische wereld ontstonden nadat een Amerikaanse anti-islamfilm online was gezet."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/983/Nieuws/article/detail/1502563/2012/09/17/Hirsi-Ali-bekritiseert-aanpak-Westen-bij-islamprotesten.dhtml.

Die uitspraak is zeker niet politiek correct, maar wie kan het best weten ? Een ervaringsdeskundige of onze politici die een panische schrik hebben om hun islamietische medeburgers tegen de haren in te strijken ??

Valt het iedere keer opnieuw niet op hoe weinig de gematigde islamieten zich laten horen wanneer hun extremistische medegelovigen weer eens over de schreef gaan ?

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Tegen de organisatoren en aanstokers die morgen nog eens in Antwerpen willen betogen en eventueel rellen uitlokken kan niet streng genoeg opgetreden worden. Zij zijn hier nog altijd niet de koningen van de straat !

Pablo Carpintero said...

"Maar net zo goed gaat de moslimminderheid van dit land vreselijk verkrampt om met haar marginale relschoppers. De moslims die het geweld veroordelen ontvangen zonder probleem een resem bedreigingen alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Het wordt tijd dat al de gematigde moslims, aangepast aan de West-Europese context waarin ze leven, zich mengen in de discussie en enkele duidelijke lijnen in het zand trekken."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1503337/2012/09/19/De-moslimminderheid-van-dit-land-gaat-vreselijk-verkrampt-om-met-haar-marginale-relschoppers.dhtml.

Ik zie dat in de jaren die mij nog resten niet gebeuren.

Misschien zijn die rellenschoppers niet echt zo marginaal ? Wel in het schoppen van rellen, maar niet in hun meningen ...