Literatuur

Een prachtvoorbeeld van een groep would be literatoren die blijkbaar denken dat wij belastingen betalen om hen ruim in de slappe was te houden.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120920_00303970&word=vfl.

Het artikel besluit :

"Laat er geen misverstand over bestaan: we staan als één man achter het VFL en roepen met één stem de Vlaamse regering op om niet langer rond de pot te draaien en te doen wat ze beloofd heeft: het VFL de middelen te geven om die befaamde beheersovereenkomst naar behoren uit te voeren. Tot meerdere eer en glorie van de schrijvers en de literatuur."

Naar ik lees werd het Vlaams Fonds voor de Letteren dertien jaar geleden opgericht om de letteren en het literaire leven in Vlaanderen meer adem, gezondere lucht en groenere graasweiden te geven. Dat is in mijn ogen geen opdracht van de overheid. Mijn belastingsgeld mag niet dienen tot "meerdere eer en glorie van de schrijvers en de literatuur." Hoe kunnen ze ten andere zo'n zin neerpennen ? Egocentrisme in het kwadraat ! De maatschappij ? Betalen en basta !

Indien er een sector is waar de wet van vraag en aanbod volop zou moeten spelen dan is het wel in de cultuursector. Zonder belastingsgeld zou er ons veel minder klinklare onzin van would be kunstenaars  door het strot geduwd worden. We hebben hier in Gent deze zomer nog een paar prachtvoorbeelden mogen bewonderen !

No comments: