Telenet

Vlaams minister-president Kris Peeters ... kijkt met een dubbel gevoel naar het voornemen van het Amerikaanse Liberty Global om alle resterende aandelen van Telenet op te kopen. "We hebben met Telenet een hele geschiedenis achter de rug. Ik hoop dat de nieuwe Amerikaanse aandeelhouders de investeringen in technologie en werkgelegenheid zullen doortrekken", aldus Peeters, zonder daar naar eigen zeggen voor te vrezen. ...

 "Intussen zijn we al een tijdje geen referentieaandeelhouder meer", verduidelijkt Peeters. "Toch hebben verschillende Vlaamse regeringen heel veel energie gestoken in dit prachtig bedrijf, dat nu helemaal in Amerikaanse handen zal komen. Telenet is een heel belangrijke speler die heel wat innovatieve investeringen heeft gedaan. We hopen dus dat men blijft investeren en de toekomst in Vlaanderen verder uitbouwt."


Zie : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1504090/2012/09/20/Kris-Peeters-Dubbel-gevoel-bij-plannen-over-Telenet.dhtml.

Ten eerste word ik licht ongesteld van deze overtrokken lofzang op Telenet. Misschien heeft dat bedrijf veel innovatieve investeringen gedaan, maar qua klantvriendelijkheid staat het mijns inziens nog in een soortement prehistorie. Ik heb een tijd geleden al met mijn voeten gestemd.

Indien die Amerikanen de ganse koek willen, dan is het omdat ze daar goede business in zien voor de aandeelhouders ! Niet voor de klanten !

En wat de vrome wens van Peeters betreft : in Brussel zeggen ze : "compte dessus et bois de l'eau claire" !

No comments: