Het kan niet genoeg herhaald worden: de verderfelijke term islamofobie is uitgevonden door fundamentalistische regimes als het Iraanse, en is een wapen tegen gematigde moslims die de vrijheid opeisen de koran kritisch te lezen en te bevragen. De term dient om moderne moslims te vervolgen als vijanden van de islam. Dat is het perverse wanneer westerse leiders die term klakkeloos overnemen: ze steunen zo de meest reactionaire moslims.

Dat het concept ‘islamofobie' bedoeld is om onze vrije meningsuiting aan banden te leggen, ook hier, blijkt telkens weer." ...

"Zorgwekkend hoe sterk die censuur al aan het werk is. Cartoons en spot over de islam zijn geen vrije meningsuiting meer, maar ‘provocatie'. De schrik om islamofoob te lijken, leidde tot een verstikkend ‘progressief' conformisme in onze pers: over het Westen en Israël zijn ze ongenadig, over de moslimwereld vergoelijkend."

Lees het ganse artikel op : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120930_00317031&word=mia+doornaert.