Superstorm

"De gevreesde orkaan Sandy raast momenteel met een kracht tot 175 km/u richting Amerikaanse oostkust. In New York heeft burgemeester Michael Bloomberg de evacuatie bevolen van 375.000 inwoners. De metro is sinds zondagavond dicht en ook Wall Street zal maandag gesloten blijven. Dat is voor het eerst in ruim 25 jaar. Ook scholen blijven dicht. Niet alleen de Big Apple, maar verschillende staten langs de Amerikaanse oostkust bereiden zich voor op de komst van de 'levensbedreigende' storm. President Barack Obama heeft ook in Washington de noodtoestand uitgeroepen. In totaal zijn zo'n 50 miljoen Amerikanen bedreigd. Op de luchthavens van New York zijn al honderden vluchten geannuleerd, en ook op Brussels Airport blijven enkele vliegtuigen naar de Verenigde Staten aan de grond. Over het hele land zijn al 5.000 vluchten geschrapt, waardoor tienduizenden toeristen gestrand zijn. Experts vrezen dat de superstorm alle gevaarlijke records kan breken."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5396/Extreem-Weer/article/detail/1525083/2012/10/28/50-miljoen-Amerikanen-bedreigd-door-superstorm-375-000-New-Yorkers-geevacueerd.dhtml.

Hopelijk wordt het niet zo erg als het nu lijkt, maar het is een zoveelste verwittiging dat wij met onze zo ver ontwikkelde technologische maatschappij niets kunnen tegen de krachten van de natuur.

3 comments:

Anonymous said...

East Coast Hunkers Down... Sandy Strengthens Overnight... Official: 'Most' Of Atlantic City Underwater... Parts Of Boardwalk Destroyed... NY Gov.: Storm Surge 'Already At Irene Levels'... Power Outages Could Hit 10 Million...
At Least 9,000 Flights Canceled... NJ Regions Reporting Power Outages... Latest Hurricane Forecast... Help HuffPost Track The Storm...
LOOK: Sandy's Path...

Gezien op The Huffington Post. Dat wordt andere koek dan in Lourdes !

Anonymous said...

CNN verwacht de zwaarste storm ooit in het Noord-Oosten van de US ...

Pablo Carpintero said...

Vijf dagen na data zitten delen van New Jersey nog zonder stroom. Van een reus op lemen voeten gesproken ...