Lourdes

"Het heiligdom van Lourdes kampt met een financieel tekort van een miljoen euro, ook al steeg het aantal bezoekers. Verantwoordelijken van het bedevaartsoord schrijven het verlies grotendeels toe aan de financiële crisis en de daling van het aantal georganiseerde reizen, terwijl individuele pelgrims en gezinnen steeds gemakkelijker de weg vinden. Daar bovenop komen nog eens de verminderde inkomsten van de offerandes en giften.

Thierry Castillo, de econoom van het heiligdom, deed op 2 oktober een beroep op de ‘Vrienden van Lourdes’ om het tekort van 1.066.000 euro deels bij te passen. In 2011 werd Lourdes door meer dan 6 miljoen pelgrims bezocht, bijna 3,23 % meer dan in 2010. Het aantal groepsreizen daalde echter met 5%. Een verkoopster van een souvenirwinkel uitbaat in de buurt van het heiligdom, bevestigt de trend: “Sinds het begin van het bedevaartseizoen daalde het zakencijfer met 15 tot 20%.” Volgens haar is vooral het aantal Italiaanse pelgrims sterk gedaald.

De tegenvallende inkomsten hebben ook praktische gevolgen. Door de crisis worden komende winter enkel nog dringende en noodzakelijke werken uitgevoerd. De werken voor het nieuwe zwembad worden, minstens tot september 2013, uitgesteld. Ook door het inkrimpen van het personeelsbestand wordt bespaard."

Lees : http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=109673.

Een nieuw zwembad ? Een ZWEMBAD ?? En  dit komt niet uit een boulevardkrant, maar uit Kerknet !

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Ook de Kerstbedevaart van Govaka (KWB) is afgelast, maar die 15 tot 30 bedevaarders zullen het verschil niet maken.

Davy said...

hoi, hier staat het. dacht dat het in een post was maar staat bij kommentaar. maar staat er hé!
groetjes

Pablo Carpintero said...

Mensen is misselijk hé ?