Bellens

Een scherpe analyse van Yves Desmet die ik deel, mede omdat ze bepaalde zelf gekroonde Napoleons uit de zakkenwereld in hun hemd zet.

"Het getuigt van een ongehoord dedain tegenover zijn aandeelhouder, van een mentaliteit die je soms, gelukkig niet overdreven veel, bij topmanagers tegenkomt. Een mentaliteit die erin bestaat dat zij 'the masters of the universe' zijn, de enigen die weten die hoe de zaken gerund moeten worden, en die politici alleen beschouwen als dommeriken, hooguit goed om stokken in de wielen van hun briljante visie te steken. Miljoenenverdieners wiens enige maatschappelijke bekommernis de uitgebreidheid van hun persoonlijke investeringsportefeuille is, maar die wel op iedere receptie de politiek uitspuwen en belachelijk maken. Mensen die vanuit de riante positie van quasi-monopoliehouder riante winsten realiseren en van de weeromstuit denken dat de nulmeridiaan van de wereld door hun achterste loopt."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1737962/2013/11/10/Didier-Bellens-moet-zo-snel-mogelijk-zijn-C4-krijgen.dhtml.

"Niet overdreven veel " ? Dat zou ik nog zo direct niet weten ...

Maar voor mijn part kan dat soort super-arrogante, zakkenvullende zakkenmensen niet snel genoeg van het zakkentoneel wegzakken.

No comments: