Euthanasie

"In de praktijk is ook stilaan de valse tegenstelling tussen palliatieve zorg en euthanasie aan het verdwijnen, en veel hulpverleners beschouwen euthanasie gewoon als een mogelijke vorm van palliatieve zorg. Elke levenseindebeslissing is een daad van menselijkheid, die slechts in laatste instantie wordt gesteld. Het is een daad van mededogen, geen uiting van gebrek aan respect voor het leven, integendeel zelfs."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1747727/2013/11/27/Elke-levenseindebeslissing-is-een-daad-van-menselijkheid-slechts-in-laatste-instantie-gesteld.dhtml.

De evolutie van wat theoretisch enkele jaren geleden nog altijd moord was naar een daad van menselijkheid is wel zeer snel verlopen. En waar ligt de grens ?

Ik zie een zeer steile helling, ingesmeerd met een dikke laag bruine zeep. Nu staan onze voeten nog op redelijk vaste grond, maar bij iedere stap "vooruit" groeit het gevaar van leven en dood op bestelling.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/7-paradoxen-rond-euthanasie/article-opinion-117606.html.

Azijn Piet said...

We staan op de rand van een diep ravijn ; indien deze wet gestemd word zullen we een enorme stap voorwaarts gedaan hebben.