Politiepaarden

"Brigitte Bardot, de Franse actrice die nu vooral bekendheid geniet als dierenrechtenactiviste, heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) een brief geschreven over het lot van de politiepaarden. Dat maakte haar stichting bekend. Die worden na hun dienstjaren via een adoptieplan geplaatst bij particulieren. Volgens Bardot bekijkt de minister een voorstel om die paarden te verkopen, maar Milquet laat weten dat ze daartoe geen plannen heeft. ... 
Sinds 1991 blijven politiepaarden tot hun dood eigendom van de politie. Na hun dienstjaren worden ze bij een ‘onthaalfamilie’ geplaatst. Particulieren die zo’n paard willen opvangen, moeten voldoen aan een aantal criteria. Elk jaar worden die gecontroleerd door een politie-inspecteur en een dierenarts.
 
Dierenrechtenorganisaties vrezen nu dat de dieren in de toekomst verkocht kunnen worden, zonder opvolging of controle. Milquet laat weten geen plannen in die richting te hebben, en zeker niet ‘om die te verkopen aan slachthuizen’. ‘Het gaat om ongefundeerde geruchten, en Joëlle Milquet zal de brief van Brigitte Bardot beantwoorden om ze gerust te stellen. De minister is zelfs bereid haar uit te nodigen om haar op het terrein de respectvolle manier te tonen waarop de politie de paarden behandelt, zowel tijdens als na hun dienstjaren.’"

Lees : http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=550086850153535260#editor/target=post;postID=1060645732735679417.

Stel je even voor dat jij of ik dit non-probleem zouden aangekaart hebben met de minister. We zouden natuurlijk exact dezelfde reactie gekregen hebben als Brigitte. Want Jan met de pet wordt in dit land evenzeer gerespecteerd als een seks bom uit de jaren zestig.

Waar houden die mensen zich toch mee bezig ? Zijn er niet genoeg ernstige problemen met kinderen die het land niet in of niet uit mogen ? Zouden onze excellenties niet beter daar naar kijken ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.standaard.be/cnt/dmf20131128_00861693
en
http://blog.marcelsel.com/archive/2013/11/25/belgie-veroordeelt-benedicte-tot-ballingschap-wegens-moeders-2985746.html.