Financiering

"Als het van Open Vld afhangt, stopt de overheid met het financieren van religies en levensbeschouwingen. Het dragen van religieuze symbolen op school kan voor de Vlaamse liberalen wel. De leden van Open Vld hebben de voorbije twee dagen over gestemd op hun ideologisch Toekomstcongres."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1745681/2013/11/23/Open-Vld-wil-financiering-religies-afschaffen.dhtml.

Ik heb niets dan afkeer voor het liberalisme en de meeste standpunten van voormelde partij, hoewel die stilaan op rechts gepasseerd wordt door de leider en zijn trawanten.

Maar voor één keer moet ik ze gelijk geven ; hoewel hun motieven waarschijnlijk verwerpelijk en revanchistisch gekleurd zijn is het hoog tijd aan het worden om de financiering van religies en levensbeschouwingen af te schaffen ; maar dan ook van alle levensbeschouwingen, inclusief de niet religieuze, het atheïsme enz.

1 comment:

Azijn Piet said...

Een serieuze armoedekuur is misschien wel een efficiënte methode om sommige religieuze leiders met hun neus op bepaalde feiten te duwen.