Aanpassen

"Volgens minister van Financiën Koen Geens (CD&V) kan België in een competitieve wereld niet mee "zonder dat we ons sociaal model op termijn aanpassen". Dat zegt hij in een interview met de krant De Tijd. "In de sociale zekerheid zal men zich ooit moeten afvragen of de uitkeringen evident voor iedereen zijn", klinkt het."

Lees verder : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1676066/2013/07/26/Geens-Op-termijn-moeten-we-ons-sociaal-model-aanpassen.dhtml.

Ik word gewoon ziek van de vanzelfsprekendheid die zo'n citaat inhoudt. Ons systeem is onaangepast, dus moet het veranderen.  Niemand wil of kan inzien dat het misschien niet ons systeem is dat in de soep draait : de vrije markt en de globalisering zijn kankers die op termijn ons sociaal systeem wegvreten. En zolang we centen boven mensen blijven stellen kan het alleen maar slechter gaan.

Een uitweg ? Ik zie er geen behalve een uiterst hypothetische wereldregering die de multinationals kan temmen en intomen. En dan nog, zou die wereldregering waarschijnlijk gedomineerd worden door de krachten zie ze zou moeten vernietigen.

Gelukkig ben ik bijna 73 jaar ...

No comments: