Energie

Laat die man dan al een kopstuk zijn van een extreem linkse partij, met zijn standpunten over de energiemarkt zit hij, weliswaar met de onvermijdelijke overdrijvingen,  vlak in de roos.

De liberalisering van de energiemarkt is een regelrechte ramp geworden voor de consument.

"Na tien jaar liberalisering blijft er van de mooie beloftes geen spaander heel en het is de hoogste tijd om daar lessen uit te trekken. Waarom lost de vrije markt haar beloftes niet in? Waarom wordt de consument niet beter van de liberalisering?
Niet omdat we nog onvoldoende geliberaliseerd hebben. Niet omdat we niet goed genoeg geliberaliseerd hebben. Maar omdat 'de vrije markt', een schaamlapwoord voor wat eigenlijk graaikapitalisme is – simpelweg niet in staat is om te zorgen voor een betaalbare, duurzame en sociaal rechtvaardige energievoorziening."

Lees : http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/07/28/power-people-inleiding-tom-de-meester-gentse-feestendebatten.

Maar een oplossing is mogelijk :

"Een duurzame en sociale energietoekomst is mogelijk. Als we van koers veranderen. Als we onze toekomst niet langer uitbesteden aan de Markt. Als we winstzucht op korte termijn vervangen door een duurzame visie op lange termijn. Kortom, als we egoïsme en winstmaximalisatie vervangen door solidariteit en samenwerking. Als we het machtsmonopolie van de Zeven Zusters vervangen door democratisch bestuurde overheidsbedrijven op maat van de samenleving."

1 comment:

Anonymous said...

En de paus die zijn boekentas zelf draagt !