Noordpool

"Door de dooi van de Noordpool zal methaangas vrijkomen, wat niet alleen tot een catastrofale klimaatverandering zal leiden maar ook de wereldeconomie zal ontwrichten. Die "economische tijdbom" kan ons tot 60 triljoen dollar kosten en het wereldwijde bankenysteem ondermijnen. Daarvoor waarschuwt een groep economen en poolgeleerden, zo meldt The Guardian."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5378/Global-Warming/article/detail/1674597/2013/07/24/Smeltend-Noordpoolijs-gaat-ons-triljoenen-kosten.dhtml.

Zolang we maar kunnen publiceren en in de media komen nietwaar. Dat we de wereld op zeep aan het helpen zijn lijkt me wel een evidentie, maar iedere dag duiken er hier of daar wel nieuwe alarmerende prognoses op, waarvan de wetenschappelijke waarde en zelfs de waarschijnlijkheid op geen enkele manier bevestigd kunnen worden.

Ik denk dat wetenschappers op zijn minst eens een paar lessen grammatica zouden moeten volgen en het verschil leren kennen tussen "zal" - toekomstige wijs - en "zou kunnen" - voorwaardelijke wijs. En dan schrijf ik nog niets over het gebruik van modellen en statistieken.

Op lange duur zou je gaan hopen op een invasie van de groene mannetjes die de aarde in een handomdraai zouden kunnen vernietigen. Beter de korte pijn ...

No comments: