Bonussen

"Banken die overheidssteun genieten zouden hun topmanagement toch nog bonussen en een vertrekvergoeding kunnen toekennen. Dat blijkt uit een wetsontwerp van minister van Financiƫn Koen Geens."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/dan-toch-bonus-en-vertrekpremie-voor-geredde-bankiers/article-4000362866127.htm.

Als een van de uiterst voorzichtige beleggers die toch slachtoffer werden van de bankencrisis vind ik dat totaal niet kunnen. Het toont nog maar eens aan wie hier in dit land echt achter het stuur zit.

Ik betaal mee aan de overheidssteun, en zou dan nog meebetalen aan een bonus voor de top ? Waarom dan geen bonus voor de loketbedienden die de zware ontevredenheid en soms agressiviteit van de klanten hebben moeten opvangen ?

4 comments:

Pablo Carpintero said...

"Het voorstel van minister van Financiƫn Geens over bonussen voor topbankiers stuit op verzet bij de regeringspartijen. Geens wil dat banken die overheidssteun krijgen toch bonussen kunnen uitkeren aan hun topbankiers. Hij heeft daar een wetsontwerp over. Nochtans had de regering Di Rupo eerder al afgesproken om dat niet meer te doen. En daar blijven ze ook bij, klinkt het."

Zie : http://www.standaard.be/cnt/dmf20130731_00676970.

Goed geprobeerd, meneer Geens !

Anonymous said...

Gelukkig maar dan de heer Geens de belangrijkste problemen eerst aanpakt. Ik gruwel er van !

Pablo Carpintero said...

"Want door die deur open te zetten, trapt hij natuurlijk op het hart van iedereen die weet dat hij of zij nog jaren, zo niet decennia zal betalen voor de grootheidswaanzin van enkele topbankiers die hun bank verwarden met een hefboomfonds, en die door zwaar risicovol te speculeren op kortetermijngewin hun instellingen deden kapseizen. Waarvoor ze nog eens beloond werden met torenhoge bonussen ook. Die gruwelijke onrechtvaardigheid zit diep in het collectieve geheugen verankerd en is nog lang niet vergeten, laat staan vergeven. In de brede publieke opinie leeft eerder de vraag waarom die mensen nooit voor een rechtbank zijn verschenen, eerder dan dat ze opnieuw bonussen moeten gaan verdienen.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1679054/2013/08/01/Koen-Geens-moet-leren-dat-in-politiek-perceptie-soms-krachtiger-is-dan-realiteit.dhtml.

Pablo Carpintero said...

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1679783/2013/08/02/Waarom-een-bankier-geen-bonus-nodig-heeft.dhtml.

Zou verplichte lectuur moeten worden voor meneer Geens en trawanten.